WIE WIJ ZIJN
Belgian Drone Academy (BDA) is een handelsnaam van European Drone Academy en is erkend voor de Europese markt van onbemande luchtvaart. Wij zijn gemachtigd om opleidingen aan te bieden en examens af te nemen voor zowel de EASA ‘Open’ als de ‘Specific Category’. Onze organisatie beschikt over tal van erkenningen (RTF, Ministerieel Aangewezen Opleidingsinstelling, S-BB Leerbedrijf), we ontwikkelen zelfstandig ‘in house’ drone-leermiddelen voor andere scholen en multinationals en zijn actief in België, Nederland en Duitsland.

Klik op de foto om te vergroten

WAT WIJ BIEDEN

BDA beschikt over een zeer uitgebreide digitale leeromgeving die wij zelf beheren voor tal van dronescholen, het publiek onderwijs en multinationals die onbemande luchtvaart in hun businessmodellen willen integreren. Hierbij leveren wij advieswerk (van het meedenken over businessmodellen tot en met het uitvoeren van complexe vergunningsaanvraagtrajecten), leveren wij white label ‘eigen’ interne online drone academies en ontwikkelen wij interactieve tools voor opdrachtgevers. Met deze tools kunnen bijvoorbeeld kandidaat dronepiloten zich makkelijk verdiepen in de EASA wet- en regelgeving en op een simpele manier te weten komen welk drone vliegbewijs voor hen van toepassing is. Een voorbeeld van een online tool is: www.dronewijzer.be.

PARTNER WORDEN?

European Drone Academy werkt in verschillende EU-lidstaten samen met professionele partners waaronder ook dronescholen. Omdat wij in Nederland onze erkenning en registratie voeren, geven wij daar ook zelf praktijktraining. In de andere lidstaten uitdrukkelijk niet. Voor zowel België als Duitsland zullen wij in de loop van 2022 ons netwerk van dronescholen uitbreiden. Denk hierbij aan:

  1. Het online aanbieden van onze EASA ‘Open Categorie’-cursussen op de eigen website (white label);
  2. Het plaatsen van onze online tool uw-schoolnaam.dronewijzer.be maar dan met uw logo voor uw klanten;
  3. Het aanbieden van praktijkopleidingen aan kandidaten die zich verder willen bekwamen als professioneel drone-operator.

Laatstgenoemde is met name interessant voor bestaande dronescholen. Daarbij verwijzen wij kandidaten die hun online scholing via ons doen rechtstreeks door naar lokale dronescholen voor praktijkonderwijs. Dit kan natuurlijk ook in combinatie met het verzorgen van het complete online EASA ‘Open & Specific Category’ opleidingstraject, inclusief examens en vliegbewijzen (alles online via erkende identificatietool en EASA compliant online proctoring bij examens). Wij kunnen een droneschool compleet ontzorgen, waarbij er slechts praktijktraining op locatie uitgevoerd hoeft te worden.

INTERESSE?

Voor de exacte details en voorwaarden (zowel vanuit EDA als vanuit de Nederlandse overheid waar wij onze registratie voeren) maken wij graag een conference-call afspraak met u. Geïnteresseerd? Vul dan onderstaand formulier in.

 

Contact Us
reCAPTCHA